Kari ”Tomaatti” Seppänen poistui keskuudestamme

”Tomaatti” Seppänen poistui keskuudestamme äkillisen sairauskohtauksen saatuaan.

Tomaatin 72 vuoteen kertyi paljon iloja kaukalopallossa.

Tomaatin kaukalopalloura alkoi maalivahtina 70-luvun loppupuolella Helsingin Liikennelaitoksessa. Siitä ura urkeni maalivahtina Töölön Vesassa, jossa hän voitti pelaavana maalivahtina vuonna -82 Suomen Mestaruuden. Siitä Tomaatin ura jatkui kaukalopallon joukkueenjohtaja Helsingin ifk:ssa. Siitä hän siirtyi seurajohtajaksi ja Helsingin Kullervon kaukalopallon manageriksi. Tässä joukkueessa vilisi monien vuosien ajan jääkiekon huippunimiä. Kun Kullervon touhu hiipui, niin Toukolan Teräksessä hän jatkoi ansiokasta kaukalopallotyötä.

Värikkäästi esiintyvä, verbaalinen lahjakkuus Tomaatti oli perustamassa 1987 Suomen Kaukalopalloliittoa.

Pitkän päivätyön Tomaatti teki myös Bewen liigajoukkueen luistinhuoltajana ja siinä tehtävässä hän oli varmasti kaikki lajit huomioon otettaessa tämän valtakunnan eliittiä.

Jääurheiluväen keskuudessa hyvin tunnetun Tomaatin motto olikin, ettei menestys jäänyt ainakaan luistimista kiinni.

Edesmenneen Raimo ” Höyry” Häyrisen selostus on jäänyt mieleen urheiluradiosta Tikkurilassa -82 käydystä SM-turnauksen loppuottelusta, jossa Vesa voitti imatralaisen Rajapallon. Höyry kertoi Tomaatin  treenaavan ratikkaa ajaessaan heittäen tomaatteja kolmekin yhtä aikaa ilmaan ja napsien niitä kiinni kuin marjoja.

Legendaarinen Tomaatti elää varmasti meidän monien muistoissa.

Tomaatin Muistoa Kunnioittaen Helsingin Kaukalopallo ry

Comments are closed.