Lajiesittely

KYLLÄSTYITKÖ PAITSIOIHIN ? TULE PELAAMAAN VAUHDIKASTA KAUKISTA !

Kaukalopallo (kaukis) on jääpallosta aikoinaan kehitetty vauhdikas pallopeli, jota pelataan jääkiekkokaukalossa. Peli eroaa jääkiekosta mm. siten, että pelissä ei ole käytössä paitsiota eikä pitkää kiekkoa (palloa). Tämä mahdollistaa pelin aaltoilun päästä päähän erittäin nopeasti. Kaukiksessa on kontakteja huomattavasti vähemmän kuin harrastelätkässä ja vähemmän vammoja. Kaukis on lajina vauhdikas, mutta kuitenkin varsin turvallinen, sillä taklaaminen on kielletty.

Kaukis mahdollistaa laajemman taitotasojen vaihtelun, koska siihen vaikuttaa paitsioiden puuttuminen. Näin ollen koko ajan on käytössä koko kaukalon alue.

Peliä pelataan sinisellä pallolla (mustikalla). Pelaajan varusteet ovat saman kuin jääkiekossa, ainoastaan maila on erityisesti kaukalopalloon tarkoitettu, jonka maksimipituus on 135 cm. Maalivahdin varustuskin on lähes sama kin jääkiekossa, ainoastaan maalivahdin käsineet ovat räpylät molemmissa käsissä. Lisäksi maalivahdilla ei ole käytössä mailaa.

Peliaika on juoksevaa aikaa, joten ajallisestikin kaukis tarjoaa tiiviin harrastepaketin Sinulle !

Kaukis lajina onkin luonteensa johdosta hyvin soveltuva niin lapsille, nuorille ( tytöt ja pojat ) kuin myös ikämiesikäisellikin unohtamatta naisia.

Kun pysyt luistimilla pystyssä ja haluaisit pelata sekä löytyy annos intoa, niin ratkaisu on Sinulle on kaukalopallo (kaukis).

Helsingin Kaukalopallo ry järjestää pääkaupunkiseudulla kaukalopallon kilpailutoimintaa. Lisenssipelaajia on n. 1200 ja joukkueita on n. 115.

Sarjat tällä hetkellä : valiosarja, 2-6 divisioonat, ikämiesarjat 35-55 v. sekä aamusarja. Lisäksi toiminnassa mukana tärkeät koulukaukissarjat ylä-aste ja lukioiden kouluille.

Reaaliaikainen lisenssijärjestelmä. Oma tulospalveluohjelma ja jokaisesta ottelusta tilastot valmiina 12 h sisällä ottelun päättymisestä.

Toiminnasta vastaa kokopäiväisenä Visa Engman 050-557 3510 tai hkikp(ät)kaukalopallo.fi

www.kaukalopallo.fi

www.facebook.com/kaukalopallo

Comments are closed