Lajiesittely

TULE PELAAMAAN VAUHDIKASTA KAUKISTA !

Kaukalopallo (kaukis) on jääpallosta aikoinaan kehitetty vauhdikas pallopeli, jota pelataan jääkiekkokaukalossa. Peli eroaa jääkiekosta mm. siten, että pelissä ei ole käytössä paitsiota eikä pitkää kiekkoa (palloa). Tämä mahdollistaa pelin aaltoilun päästä päähän erittäin nopeasti. Kaukiksessa on kontakteja huomattavasti vähemmän kuin harrastelätkässä ja vähemmän vammoja. Kaukis on lajina vauhdikas, mutta kuitenkin varsin turvallinen, sillä taklaaminen on kielletty.

Kaukis mahdollistaa laajemman taitotasojen vaihtelun, koska siihen vaikuttaa paitsioiden puuttuminen. Näin ollen koko ajan on käytössä koko kaukalon alue.

Peliä pelataan sinisellä pallolla (mustikalla). Pelaajan varusteet ovat saman kuin jääkiekossa, ainoastaan maila on erityisesti kaukalopalloon tarkoitettu, jonka maksimipituus on 135 cm. Maalivahdin varustuskin on lähes sama kin jääkiekossa, ainoastaan maalivahdin käsineet ovat räpylät molemmissa käsissä. Lisäksi maalivahdilla ei ole käytössä mailaa.

Peliaika on juoksevaa aikaa, joten ajallisestikin kaukis tarjoaa tiiviin harrastepaketin Sinulle !

Kaukis lajina onkin luonteensa johdosta hyvin soveltuva niin lapsille, nuorille ( tytöt ja pojat ) kuin myös ikämiesikäisellikin unohtamatta naisia.

Kun pysyt luistimilla pystyssä ja haluaisit pelata sekä löytyy annos intoa, niin ratkaisu on Sinulle on kaukalopallo (kaukis).

Helsingin Kaukalopallo ry järjestää pääkaupunkiseudulla kaukalopallon kilpailutoimintaa. Lisenssipelaajia on n. 800 ja joukkueita on 69 (kaudella 2024-2025).

Sarjat tällä hetkellä : 1-5 divisioonat, ikämiesarjat 40-55 v. sekä aamusarja. Lisäksi toiminnassa mukana tärkeät koulukaukissarjat ylä-aste ja lukioiden kouluille.

Naisille järjestetään kaukiksen tutustumisiltoja. .

Lapsille 6-12 v. maksuton kaukiskoulu pidetään vuosittain tammi-helmikuussa ja marras-joulukuussa.

Lisenssimaksu pelaajille 57 €. Troyout lisenssi 30 €, jolla voi pelata samassa sarjassa viisi ottelua.

Reaaliaikainen lisenssijärjestelmä. Oma tulospalveluohjelma ja jokaisesta ottelusta tilastot valmiina 12 h sisällä ottelun päättymisestä.

Toiminnasta vastaa kokopäiväisenä Visa Engman 050-557 3510 tai hkikp(ät)kaukalopallo.fi

www.kaukalopallo.fi

www.facebook.com/kaukalopallo

päivitetty 27.06.2024

Comments are closed.