Smartcart taistellen Valiosarjan mestariksi

Valiosarjan finaalissa kohtasivat Vikings ja Smartcart. Valion finaalille sopivasti ottelusta tuli tasainen taistelu voitosta. Avausjaksolla kummallakaan joukkueella ei ollut missään vaiheessa maalia suurempaa johtoasemaa Vikingsin aloittaessa maalinteon ja mennessä myös tauolle johdossa lukemin 3-2.

Vajaat 40 minuuttia ottelusta Smartcart oli jatkuvasti hieman perässä ennen kuin 38 minuutin kohdalla Antti Jääskö vei Smartcartin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Tästä johdosta Smartcart piti kiinni vaikka kertaalleen toki Vikings tulikin tasoihin. Tomi Luodon kaksi pikamaalia vei Smartcartin kahden maalin karkumatkalle kun reilu kymmenen minuuttia oli pelaamatta. Viimeisellä kympillä Smartcartin puolustus ja maalivahtipeli joutuikin todelliseen testiin varsinkin kun Smartcart vielä lopussa jäähyili kahden kaksiminuuttisen verran. Smartcart kesti loppuun asti ja vei Valiosarjan mestaruuden maalein 8-6.

Smartcartin pistenikkarina hääri Tomi Luoto tehoilla 3+1. Myös Antti Jääskö (2+1), Harri Hautajoki (2+0) ja Pietari Oksa (0+2) olivat tehokkaita. Vikingsien tehokkaimmat olivat Tomi Grönroos (3+0), Jesse Kela (1+1) ja Tommi Böhling (1+1).