Erä Aamu ja HTV Aamuliigojen mestareiksi

Ylemmän Aamuliigan finaalissa kohtasivat Erä Aamu ja Umpipuu. Pelillisesti tasaisessa ottelussa Umpipuulla kesti reilu vartti saada maalipaikastaan ensikertaa maali. Siinä ajassa Erä oli jo karannut parin maalin johtoon.

Erä johti parhaimmillaan 5-2, mutta Umpipuu sai kirittyä taukotilanteeksi 6-4. Toisella jaksolla Umpipuu pääsi maalin päähän, johon lopulta kiri myös tyssäsi. Erä teki tasaiseen tahtiin maaleja karaten voittoon. Umpipuu sai hieman lohtua viimeisellä minuutilla kaunistellen loppulukemiksi 10-6.

Erän tehomiehenä hääri Pekka Peippo, joka syötti puolet joukkueensa maaleista ja teki itse yhden maalin. Umpipuun Martti Hurme summasi tehot 3+1 ja Tero Hyväri säesti tehoilla 2+1, mutta kaksikon maalit eivät aivan riittäneet voittoon.

Aamuliiga ylempi Erä aamu 2016Ylemmän Aamuliigan voittaja Erä.

Aamuliiga ylempi Umpipuu 2016Ylemmän Aamuliigan hopeaa Umpipuulle.

Alemmassa Aamuliigan finaalissa kohtasivat HTV ja Thermo Fisher. Thermo Fisher siirtyi parissa minuutissa jo 2-0 johtoon. Sen jälkeen HTV heräsi taistelemaan ja ottelu tasoittui. HTV:n vahva pelaaminen loppui aina tasoitusmaaliin ja Thermo Fisherin onnistui mennä uudelleen johtoon ja lähteä toiselle jaksolle maalin johdossa.

HTV painoi päälle toisen jakson avauskympin. Vajaan kymmenen minuutin kohdalla pelin pyörittyä Thermo Fisherin alueella, pääsi HTV tasoittamaan ja menemään ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Johtomaaliin loppui HTV:n painostus, Thermo Fisherin päästessä peliin takaisin mukaan. Lisäksi HTV menetti yhden miehen sairastuvalle, onneksi vain lievän jalkavamman vuoksi. Ottelun lopusta muodostui trilleri kun ensin Thermo Fisher tuli tasoihin ja meni maalin johtoon reilu viisi minuuttia ennen loppua. Lisäksi HTV joutui pelaamaan lopussa alivoimaa. HTV:n tasoitus tuli lopulta alivoimalla pelaten tulisella lämärillä ja voittaja jouduttiin hakemaan rangaistuslaukauksilla.

Viiden laukojaparin kohdalla saatiin vasta selvyys joukkueiden paremmuudesta HTV:n viedessä alemman Aamuliigan mestaruuden. HTV:n tehomiehiä olivat kolmen maalin Janne Salonen ja tehot 2+2 tehnyt Eetu Huotari. Thermo Fisherille maaleja iskivät Mikko Savolainen (3+1), Joonas Okkonen (2+2) sekä Iiro Lankinen (2+1).

Aamuliiga alempi HTV 2016Alemman Aamuliigan voittanut HTV.