Ikämiehissä runsaasti tasaisia finaaleja

Alemmassa IK-40 ikäryhmässä kohtasivat Riskiryhmä ja Dirty Dozen. Joukkueet aloittivat iskien maaleja tasatahtiin kunnes Riskiryhmä avausjakson puolivälissä karkasi Marko Kallioperän yhdellä ja Tomi Kempen kahdella maalilla kolmen maalin johtoon.

Dirty Dozen taisteli itsensä vielä parhaimmilaan maalin päähän, mutta aina kun Dozen pääsi lähemmäksi, iski Riskiryhmä lisää eroa tulostaululle. Dirty Dozenin jatkuva takaa-ajoasema päättyi lopulta tappioon Riskiryhmän voittaessa 9-6.

Kaukis2019 IK40 alempi Riskiryhmä - Dirty Dozen-20

Alemman IK40-ikäryhmän hopeaa Dirty Dozenille

Kaukis2019 IK40 alempi Riskiryhmä - Dirty Dozen-21

Alemman IK40-ikäryhmän mestari Riskiryhmä

Ylemmässä IK-40 ikäryhmässä finaalissa kohtasivat Vikings ja Atlant. Avausjakso sujui maalintekokilpailun merkeissä kummankin joukkueen mättäessä tasatahtia maaleja tauolle mentäessä 5-5 tasatuloksessa.

Toisella jaksolla Vikings nykäisi neljän maalin johdon jakson ensimmäisellä vartilla eikä Atlant siitä enää toipunut. Atlant pääsi lopulta kahden maalin päähän muttei sen lähemmäksi. Vikings sortui jäähyilyyn ottelussa, mutta kuudesta ylivoimasta Atlant osui vain kertaalleen.

Vikingsilta onnistujia löytyi laajalta rintamalta Sami Hurskeen johtaessa Vikingsin maalintekoa neljällä maalillaan. Teemu Saarni osui kahdesti (2+1), Aki Jääskeläinen niin ikään kahdesti, Tommi Böhling sai maalin lisäksi maalisyötön, Jaakko Stirkkinen syötti kolme ja Miikka Böök kaksi maalia. Atlantilta tehoilivat Harri Hautajoki (3+3) ja Olli Pelkonen (3+2).

Kaukis2019 IK40 ylempi Vikings - FC Atlant-17

Ylemmän IK40-ikäryhmän hopeaa FC Atlantille.

Kaukis2019 IK40 ylempi Vikings - FC Atlant-18

Ylemmän IK40-ikäryhmän mestariksi Vikings.

Alemmassa IK50-finaalissa kohtasivat G-Team ja Pallokerho. Pallokerho pääsi avausjakson aikana kahden maalin johtoon Jori Helinin maaleilla. G-Team oli kuitenkin huomattavasti aktiivisempi joukkue ja hallitsi palloa tehden hitaasti mutta varmasti nousua tasoihin ja toisella jaksolla ohi.

Pallokerho nousi vielä kertaalleen takaisin tasoihin kun ottelua oli pelaamatta viisi minuuttia. Rankkareita ei kuitenkaan tarvittu G-Teamin hoitaessa finaalin voiton kotiin Claes Forsernin osuttua reilut pari minuuttia ennen loppuvihellystä tehden loppulukemiksi 5-4.

Forsenin lisäksi G-Teamin sankareita olivat kahden maalin Mika Lukkarinen ja kolmen syötön Marko Aronen. Pallokerholta Jori Helin osui kolmasti ja Jari Gröhn syötti kaksi maalia.

Kaukis2019 IK50 alempi G-team 50 - Pallokerho 50-23

Alemman IK50-ikäryhmän hopeaa Pallokerholle.

Kaukis2019 IK50 alempi G-team 50 - Pallokerho 50-24

Alemman IK50-ikäryhmän mestari G-Team.

Ylemmässä IK50-finaalissa kohtasivat Hooks ja Power Bandy. Aikaisempien ikämiesotteluiden tapaan myös tämäparivaljakko oli hyvin tasainen. Hooks sai paremman lähdön Ilkka Ovaskan ja Jukka Savoniuksen maaleilla, mutta Power Bandy tuli pian tasoihin Henrik Norrenan maaleilla. Aivan avausjakson lopulla Ovaskan toinen maali vei Hooksin tauolle johdossa.

Toisella jaksolla Power Bandy roikkui Hooksin perässä kymmenen minuuttia, mutta Hooksin nopeaan tahtiin tekemät kolme maalia toivat lopulta ratkaisevan eron. Hooks paineli lopulta voittoon lukemin 9-4.

Hooksilta Ovaska teki kolme maalia, Eero Punkka ja Jukka Savonius olivat kahden maalin miehiä ja Tomi Taskula hoiti pelintekijän virkaa peräti viidellä maalisyötöllä. Kahden maalin Henrik Norrenan lisäksi Marko Usvasalmi oli tehoilla 1+2 Power Bandyn tehomiehiä.

Kaukis2019 IK50 ylempi Hooks GT - Power Bandy-12

Ylemmän IK50-ikäryhmän hopeajoukkue Power Bandy.

Kaukis2019 IK50 ylempi Hooks GT - Power Bandy-13

Ylemmän IK50-ikäryhmän mestari Hooks.

Alemman IK55-ikäluokan finaalissa kohtasivat Wilds ja Pegasos. Wilds yllätti Pegasoksen heti ottelun alussa Pekka Väisäsen ja Antti Lehdon lyödessä Pegasokselle neljän maalin johdon reiluun kymmeneen minuuttiin.

Pegasos sai molempien jaksojen loppuun lohtumaalit, muttei päässyt enää kovinkaan lähelle taistelemaan voitosta Wildsin voittaessa 8-2. Wildsin maalitehtailua johti Antti Lehto tehoilla 3+1, Pauli Forssellin (1+2), Pekka Väisäsen (2+0) ja Raimo Juvosen (0+2) kompatessa useamman tehopisteen finaalilla.

Ylemmän IK55-ikäluokan finaalissa kohtasivat Hooks ja Kaukis-55. Tästäkin finaalista muodostui tuloksellisesti varsin yksipuolinen Hooksin karatessa toisen jakson alussa johtoon, jota Kaukis ei enää saanut kiinni, eikä lopulta saanut maaliakaan tehtyä Hooksin voittaessa 9-0.

Hooksin pistemiehinä häärivät Ilkka Ovaska (2+2), Markku Sormunen (1+3), Tommy Morelius (2+0), Eero Punkka (2+0) ja Jorma Pulkkinen (1+1).