MyPSin puolustustaistelu ei riittänyt Töölön Vesaa vastaan

2-divisioonan finaalissa kohtasivat Töölön Vesa ja MyPS. Ottelun alku oli tasaista vääntöä, Vesan ollessa ehkä hieman aktiivisempi, mutta MyPS käytti paikkansa paremmin hyödyksi avaten maalitilin 11 minuutin kohdalla ylivoimamaalilla. Viisi minuuttia myöhemmin MyPS tuplasi johtonsa Jaakko Roiniston lämärimaalilla.

Tämän jälkeen MyPS passivoitui ja Vesa otti pelin hallinnan itselleen. Etenkin ensimmäisen puoliajan viimeiset kymmenen minuuttia menivät täysin MyPS:n puolustuspäässä. Vesan viimeistely kuitenkin ontui ja lopulta todellisilta huippupaikoilta MyPS piti Vesan poissa.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi ja Vesa vyörytti ja MyPS yritti puolustaa parhaansa mukaan. Töölön painostus toi tulosta heti puoliajan alussa Vesan päästyä pyörittämään ylivoimalla Jeremias Rantalaisen tehdessä maalin.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Vesa tuli tasoihin Otto Sepposen iskettyä ilmasta Sam-Kristian Ariman ampuman pallon irtopalan verkkoon. Ennen kuin 10 minuuttia oli toista jaksoa pelattu, Vesa siirtyi jo johtoon Oskari Kitin ajettua keskelle vetopaikkaan ja terävän rannarin upottua MyPS:n maaliin. Näin MyPS oli menettänyt johtonsa ja pakotettu hyökkäämään aktiivisemmin.

MyPS sai oman etsikkoaikansa Vesan otettua jäähyn, mutta Vesa pelasi alivoimansa fiksusti, eikä antanut MyPS:lle mahdollisuutta edes hyökkäyksen rakenteluun. MyPS kuitenkin sai kuitenkin paikkansa ja Roinisto iski tasoituksen vaparista.

Vesa siirtyi uudelleen johtoon Sepposen löytäessä maalin edestä vapaana Kitin, joka sai veivata täysin vapaasti Vesan johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Vesa näytti menevän menojaan Eemil Rantalaisen yksilösuorituksen myötä.

MyPS kuitenkin osoitti piristymisen merkkejä eikä luovuttanut suosiolla. 21 minuutin kohdalla MyPS tuli jälleen maalin päähän Jan Kaarnalehdon maalilla. Vesa kuitenkin hallitsi peliä ja piti MyPS:in aisoissa. Neljä minuuttia ennen loppua Arima laukoi ranteella Vesan jälleen kahden maalin johtoon.

Kolme minuuttia ennen loppua MyPS otti maalivahdin pois ja yritti kuudella pelaajalla, mutta Arima ratkaisi ottelun lopullisesti laukomalla pallon tyhjään maaliin. Lopussa Otto Surenkin kaunisteli loppulukemiksi 8-4 ja näin Vesalle voitto.

Saatuaan maalihanat auki, Vesa pystyi lopulta kääntämään ottelun edukseen, eikä miltei koko ensimmäisen puoliajan puolustanut MyPS saanut enää koneistaan irti enempää. MyPS:n parhaat pistemiehet olivat Juha Korpela kolmella syötöllä ja Jaakko Roinisto sekä Jan Kaarnalehto kahdella maalilla. Vesan pistekuningas oli Sam-Kristian Arima tehoin 2+2.