NuPs, Bewe Gladiators ja Hooks 40-vuotiaiden sarjojen mestareita

40-vuotiaiden finaalit avattiin C-sarjan koitoksella NuPs – G-team. Ottelu oli tarkkaa peliä jossa maalipaikoilla ei mässäilty. G-team teki ottelun avausmaalin, jonka jälkeen NuPs otti ottelun komentoonsa. NuPs pääsi tasoittamaan G-teamin pelaajien törmäiltyä keskenään ja eteni 3-1 johtoon saakka, ennen kuin G-team heräsi taas pelaamaan.

Vaikka avausjakson loppu olikin G-teamin hallintaa, NuPs teki maalit ja johti tauolla 5-1. NuPs näytti toisella jaksolla jo karkaavan, mutta G-team teki pari nopeaa maalia ja nousi peliin mukaan. G-teamin kiri tyssäsi kolmen maalin eroon 6-3. Tasainen ottelun loppu näki vielä kaksi maalia ja NuPsin voiton lukemin 7-4. NuPsin paras pistemies Jari Isometsä (2+2 finaalissa) voitti myös sarjan pistepörssin tehoilla 66+19.

B-sarjassa kohtasivat Bewe Gladiators sekä Lippis. Ottelu jatkoi ikäluokan pelillisesti tasaisia finaaleja Bewen ollessa lievästi hallitsevampi osapuoli. Suurin ero syntyi lopulta maalinteossa Bewen käyttäessä paikkansa hyväkseen, Lippiksen puolestaan tuskaillessa maalinteon kanssa.

Bewe eteni jo 4-0 johtoon kun Lippis sai aivan ensimmäisen jakson lopulla maalihanat auki. Bewe kuittasi heti seuraavasta hyökkäyksestä juuri ennen taukosummeria viidennen maalin.

Toinen jakso oli vähämaalisempi, mikä Lippiksen kannalta tarkoitti sitä, että maaliero pysyi suurena kellon tikittäessä eteenpäin. Lippis otti maalivahdin hyvissä ajoin kymmenen minuuttia ennen loppua pois ja yritti kuudella kenttäpelaajalla. Lisäksi Lippis pääsi pelaamaan runsaasti ylivoimaa ottelun lopussa onnistuen kaventamaan ja pääsemään kolmen maalin päähän.

Bewe sai vielä lopussa kuitattua pari maalia nimiinsä ja katkaistua Lippiksen kirin ja näin Bewelle 8-3 voitolla mestaruus. Bewen Jussi Haukanniemi teki ottelussa kolme maalia ja antoi yhden syötön. Pistepörssin voitto meni finaalijoukkueiden ulkopuolelle SP-5:n Ari Förstille joka iski sarjassa tehot 24+17.

A-sarjassa kohtasivat City Horo ja Hooks XO. Joukkueet muodostivat yhden finaaliviikonlopun tasaisimmista finaalipareista. Pelitapahtumallisesti molemmat joukkueet loivat yhtälailla paikkoja ja onnistuivat myös avausjaksolla hyvin maalinteossa taukolukemien ollessa 6-5. Missään vaiheessa joukkueiden ero ei ollut yhtä maalia suurempi. Toisella jaksolla tasaisuus jatkui, mutta maalimäärä putosi. Lopulta kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Hooksin onnistui ensimmäisen kerran ottelussa päästä kahden maalin johtoon ja se piti loppuun saakka.

City Horon Jari Huttunen teki ottelussa City Horon seitsemästä maalista kuusi. Voittaneen Hooksin paras pistemies oli Hannu Määttä tehoin 3+2. City Horon Juha Rajala voitti koko sarjan pistepörssin tehoin 33+23.