Tapanilan Erä ja HTV Aamuliigojen mestareiksi

Perjantain ensimmäisenä finaalina pelattiin Aamuliigan A-sarjan loppuottelu Elisa Sportin ja Tapanilan Erän välillä. Erä aloitti terävästi ja iski avausminuuteilla kaksi maalia, molemmat maalin edestä. Erä vei muutenkin peliä miten tahtoi, kunnes Elisa kavensi kahdeksan minuutin pelin kohdalla vapaalyönnin jälkitilanteesta. Erä kuittasi nopeasti takaisin kahden maalin johtoon ja hallitsi peliä, muttei enää dominoinut samalla tavalla kuin ottelun alussa.

Erä käytti paremmin paikkansa ja sai onnistumisia pitkin erää johtaen 20 minuutin kohdalla jo 1-5, mikä sisuunnutti Elisan. Joukkue teki pian Erän 1-5 johtomaalin jälkeen kaksi pikaista maalia kaventaen ottelun ja nousten lopulta jo maalin päähän.

Erä tilkitsi puolustuksensa takaisin kuntoon ja siirtyi takaisin kahden maalin johtoon, mutta Elisa ei luovuttanut vieläkään vaan ensin kavensi ja lopulta sekuntti ennen erätaukoa nousi tasoihin.

Toisessa erässä Elisa jatkoi siitä mihin jäi ja teki heti erän alkuun johtomaalin ja nousi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan. Erä paransi ottelun aikana yskinyttä hyökkäyspeliään ja pakotti Elisan rikkomaan ja myös tasoitti pelin vaparista. Erän noustua uudelleen johtoon, se pääsi pian tämän jälkeen yrittämään ylivoimalla, mutta tuloksetta. Ylivoiman lopulla nähtiin pientä kähinääkin, mutta tuomareiden pidettyä hetken neuvonpitoa ja annettua rähisijöille kaksiminuuttiset, peliä päästiin jatkamaan.

Elisan kiri ei enää toisen erän lopulla irronnut samalla tavalla kuin ensimmäisessä ja Erä pääsi kuittaamaan vielä pari maalia ja vei lopulta kultamitalit mukaansa maalein 10-7.

Aamuliigan B-sarjassa finaalissa kohtasivat Tellabs ja HTV. Myös tämä ottelu alkoi sähäkästi HTV:n mentyä vajaan kahden minuutin pelin jälkeen johtoon hirmuisella lämärillä. Tellabs tasoitti pari minuuttia myöhemmin vaparista. Joukkueet pelasivat tasatahtiin tarkasti puolustaen ja peli pysyi vähämaalisena. HTV meni lopulta 19 minuutin kohdalla johtoon maalilla, joka aiheutti pientä protestia Tellabsin pelaajilta, heidän mielestään pallon mentyä maaliin vasta tuomarin vihellyksen jälkeen.

Peli pysyi kenttätapahtumiltaan tasaisena erän loppuun saakka, mutta HTV käytti paikkansa paremmin hyödyksi ja pääsi pienelle karkumatkalle, kunnes HTV:n onnistui kaventaa erän lopussa taukolukemiksi 5-3.

Tellabs pääsi myös aloittamaan toisen jakson ylivoimalla. HTV selvitti jäähyn, mutta Tellabs jatkoi myllytystä HTV:n päädyssä tasakentällisin ja saikin kavennusmaalin aikaan.

HTV oli koko erän alun vaikeuksissa, kunnes sai terävän vastahyökkäyksen Tellabsin virheestä ja Tellabs joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Tellabs sai kuitenkin alivoimalla paremmat paikat kuin mitä HTV ylivoimallaan. Jäähyn jälkeen erä jatkui Tellabsin vyörytyksellä ja HTV kävi epätoivoista puolustustaistelua pitääkseen johtonsa.

Kun Tellabs ei maalia saanut tehtyä, HTV iski ja käytti yhden harvoista toisen jakson hyökkäyksistään hyväkseen ja nousi jälleen turvallisemman oloiseen kahden maalin johtoon. 13 minuutin pelin jälkeen Tellabs sai vihdoin palkintonsa ja nousi uudelleen maalin päähän. Väsyneen oloinen HTV taisteli ja puolusti urhoollisesti ja näytti jopa selviytyvän Tellabsin tulituksessa, mutta lopulta neljä minuuttia ennen ottelun loppua Tellabsin onnistui päästä tasoihin.

Erän loppu pelattiin hieman rauhallisemmalla temmolla Tellabsin energian mentyä tasoitusmaalin hakemiseen ja näin päädyttiin hakemaan ratkaisua voittomaalikilpailulla.

HTV:n pelaajat olivat lopulta ainoita jotka onnistuivat voittomaalikilpailussa ja näin HTV:n puolustustaistelu palkittiin lopulta kultaisilla mitaleilla.