Valio-sarja ratkesi neljätoista sekunttia ennen päätössummeria

Valio-sarjan finaali näytti jo menevän rangaistuslaukauksille, kun Smartcartin Olli Pelkonen ratkaisi ottelun ja Smartcartille, entiselle Fireballille kolmannen peräkkäisen Valio-sarjan mestaruuden. Finaalivastustaja Vikingsin oli tyytyminen näin hopeaan, vaikka he hallitsivatkin pitkän pätkän ottelua.

Smartcart siirtyi johtoon jo ottelun avausminuutilla Tomi Jänkävaaran maalilla. Reilun viiden minuutin kohdalla Mikael Kylmämaan vippaus keskialueelta painui ruuhkan läpi maaliverkkoon. Vikings lisäsi luisteluaan ja otti ottelun haltuunsa hakien raivoisasti kavennusta. Kavennus syntyi lopulta avausjakson viimeisen kympin alkaessa Vikingsin pelatessa ylivoimalla Erno Paalasen survoessa pallon maalinkulmalta sisään. Vain minuuttia myöhemmin Eemil Kaila onnistui ja ottelu oli jälleen tasan. Vikings pakotti hyvällä liikkeellään Smartcartin rikkomaan vielä avausjakson lopulla jolloin Jesse Kela vei ylivoimalla Vikingsin taukojohtoon.

Toisella jaksolla peli muuttui rikkonaisemmaksi ja jäähyrikkaaksi joten viidellä viittä vastaan pelaamista ei juurikaan nähty. Vikings meni kahden maalin johtoon heti toisen jakson avaussekunteilla Tommi Bohlingin maalilla. Molemmat joukkueet pelasivat tehottomasti ylivoimansa, mikä toki sopi Vikingsille. Smartcart sai lopulta kavennuksen Harri Hautajoen laukoessa pallon maaliin Jänkävaaran tekemän liikkuvan maskin takaa. Viimeiselle kympille päästiin tasatilanteessa Tommi Nikkan onnistuessa vapaalyönnistä. Ottelu ratkesi lopulta Vikingsin puolustuksen kommunikointivirheeseen, jonka jälkeen Pelkonen pääsi pienestä kulmasta lyömään pallon tyhjään maaliin Smartcartin voittaessa 4-5.