Valiosarjan mestaruus Lohjaan tiukan väännön jälkeen

Finaaliviikonlopun kirkkaimmasta taistelivat tiensä finaaliin raivanneet Lohjan Pelitoverit ja Vikings. Vauhdikaan avauserän avausmaalin iski ylivoimalla Lohja Mikko Räbinän ollessa hereillä vapaalyönnin reboundissa. Vartin pelin jälkeen maalihanat aukesivat kunnolla. Ensin Vikings tasoitti niinikään ylivoimalla Sami Naparin iskiessä ruuhkan takaa pallon lohjalaisten maaliin. Vain pari minuuttia myöhemmin Jesse Kela pääsi napauttamaan maalin kulmalta Naparin oivasta syötöstä Vikingsin johtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Lohja tuli tasoihin Tomi Grönroosin survoessa maalin edestä tahtomaalin. Lohja sai maalista vahvan hengen päälle ja hallitsi loppuerää. Minuutti Grönroosin tasoituksesta Lauri Rasin rannari löysi tiensä aivan yläputken alle siirtäen lohjalaiset johtoon.

24:n minuutin kohdalla Lohja siirtyi jo kahden maalin johtoon Janne Laakson siirtäessä päädystä pompanneen pallon pienestä kulmasta Vikingsin maaliin.

Vikings aiheutti jo ensimmäisellä jaksolla itselleen ongelmia jäähyilyllään ja sama jatkui toisella jaksolla. Vikingsin onnistui tehdä jakson ainoa maalinsa yhden alivoimansa aikana kun Pekko Paalanen ja Ville Kivimäki pääsivät vastahyökkäykseen. Paalanen syötti ja Kivimäki laukoi kavennuksen.

Ottelussa molemmat joukkueet ottivat vastaan paljon fyysistä kontaktia ja mustelmia. Toisen puoliajan lopussa Lohjalaisten kapteeni Jari-Pekka Nurmio osui pahasti laitaan yhteentörmäyksen seurauksena ja joutui huilaamaan loppupelin, mutta oli pian pelin jälkeen taas jaloillaan ja kunnossa.

Ottelun ratkaisi lopullisesti lohjalaisten Petri Lilja jonka rannari upposi Vikingsin maalin yläkulmaan. Vikings sai vielä vajaa puoli minuuttia ennen loppua ylivoiman mutta se tuli Vikingsin kannalta liian myöhään. Mestaruus näin Lohjaan maalein 5-3.

Pistepörssin voitto myös Liljalle tehoin 15+39.