Atlant ja Bewe IK-40 ikäluokan mestarit

Perjantain päätti ylemmän IK-40 ikäsarjan finaali Hooksin ja FC Atlantin välillä. Perjantain tasaisin kamppailu ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla. Vauhtia ottelussa oli välillä enemmän kuin järkeä ja keskialueen pallonmenetyksiä tapahtui molemmille runsaasti. Toki myös maalipaikkoja tuli runsaasti molempiin päihin ja ottelu olisi voinut olla hyvinkin vieläkin maalirikkaampi.

Maalinteon aloitti Hooksin Perttu Purhonen viiden minuutin kohdalla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Timo Kutinlahti vei Hooksin jo 2-0 johtoon ylivoimalla. Erikoistilanteet olivat muutenkin isossa osassa sillä Atlantin kavennus syntyi niin ikään ylivoimalla Mikael Forsellin lavasta. Atlant nousi takaa 2-3 johtoon vielä avausjakson aikana, kunnes aivan jakson lopussa Hooks tasoitti.

Toisella jaksolla joukkueet tehtailivat maaleja tasatahtiin. Vajaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua Atlant pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Forsell laukoi ranteella Atlantin johtoon. Hooks sortui viimeisillä minuuteilla vielä virheisiin ja lopun jäähy tuhosi lopullisesti takaa-ajon Atlantin viedessä tiukan ottelun nimiinsä lukemin 5-6.

IK-40 ylempi Hooks 2018

Ylemmän IK-40 sarjan hopeaa Hooksille.

IK-40 ylempi Atlant 2018

Ylemmän IK-40 sarjan mestaruus Atlantille.

Alemman IK-40 sarjan finaali Lippiksen ja Bewen välillä käynnisti lauantain. Ottelun tempo oli perjantain otteluita vähäisempi, mutta ajatusta oli enemmän. Molemmat joukkueet saivat pitkiä kontrolloituja hyökkäyksiä rakennettua, Bewen ollessa omissaan tehokkaampi. Lippis sai pariin kertaan kokeilla ylivoimalla maalintekoa, mutta Lippiksen ylivoima oli vähän turhankin verkkaista pallon siirtelyä, eikä tulosta syntynyt.

Bewe meni kymmenen minuutin kohdalla johtoon Kasimir Johanssonin kärkyttyä syvällä Lippiksen alueella ja sai myös pallon viimeistellen varmasti. Pari minuuttia myöhemmin Johansson vapautti Sami Auvisen maalintekoon. Lippiskin oli lähellä maalia onnistuen lopulta viisi minuuttia ennen avausjakson päätöstä. Tauolle mentiin kuitenkin Bewen kolmen maalin johdossa Auvisen ja Johanssonin onnistuessa kertaalleen.

Toisen jakson alkuun Bewe tarjoili shokkihoitoa tehden nopeasti kaksi maalia lisää, mistä Lippis ei enää toennut. Bewe karkasi ja meni menojaan voittaen lopulta peräti 3-11. Johansson vastasi kahdeksasta Bewen maalista ja Auvinen summasi tehot 3+3. Lisäksi Simon Winqvist osui kolmasti ja Jari Widerholm kahdesti. Bewe oli hieman agressiivisempi ja päättäväisempi hyökkäyspäässä mikä myös näkyi tulostaululla.