Hooks GT ja G-Team IK-50 sarjan mestariksi

Ylemmässä IK-50 finaalissa kohtasivat Hooks ja Kaukis Gurut. Gurut siirtyivät nopeasti johtoon Tomas Finellin rannelaukauksella. Hooksin tasoitus tuli vartin kohdalla, kun Jukka Savonius pelattiin vapaseen laukaisupaikkaan tällätä ranteella yläkulmaan. Gurut ehtivät tuhria kahden miehen ylivoiman, jonka jälkeen Hooks käänsi pelin tekemällä jakson loppuun kolme maalia. Gurutkin olivat lähellä kilautellen pariin otteeseen tolppia.

Gurut hallitsivat toista jaksoa ensimmäiset parikymmentä minuuttia hakien kavennusta päästen kahden maalin päähän Jari Huttusen ja Pekka Viidan maaleilla. Tämän jälkeen Hooks lisäsi luistelua ja nakutti nopeaan tahtiin lisää eroa Guruihin nähden karaten lopulta 9-3 voittoon. Hooksin onnistui saada laukauksia paremmilta sektoreilta hyvillä syötöillä saaden enemmän aikaa ja tilaa maalintekotilanteissa. Puolustuspäässä Hooks piti keskustan paremmin tukossa.

Hooksin maalirohmuna hääri Ari Pitkänen neljällä maalillaan. Ilkka Ovaska ja Markku Sormunen onnistuivat molemmat kahdesti.

IK-50 ylempi Kaukis Gurut 2018

Ylemmän IK-50 sarjan hopeajoukkue Kaukis Gurut.

IK-50 ylempi Hooks GT 2018

Ylemmän IK-50 sarjan mestari Hooks.

Alemmassa IK-50 finaalissa kohtasivat NuPs ja G-Team. Ottelun alku lupaili maali-iloittelua kun jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen taululla oli neljä maalia molempien joukkueiden osuttua kahdesti. G-Team käänsi ottelun itselleen avausjakson jälkimmäisellä puolikkaalla mennen kolmen maalin taukojohtoon.

Sama tahti jatkui toisella jaksolla ja G-Team meni menojaan. G-Team oli molemmissa päissä maalin edessä huomattavasti vahvempi tehden ison osan maaleistaan lähietäisyydeltä. G-Team pääsi myös NuPsin virheistä rokottamaan ylivoimahyökkäyksistä. Maalieron ollessa selvä alkoivat molemmat joukkueet keskittyä enemmän suunsoittoon ja sääntöjen rajamailla pelaamiseen. Ottelu saatiin lopulta päätökseen G-Teamin voittaessa lukemin 4-10.

Claes Forsen vastasi G-Teamin neljästä maalista ja Patrick Karlsson kolmesta. NuPsin paras maalintekijä finaalissa oli Janne Alanärä kahdella maalilla.