Hooks, SP-5 ja NuPS juhlivat IK-40 ikäluokassa

IK-40 ikäluokassa pelattiin A- ja B-sarjan finaalit peräkkäin lauantain päättävinä finaaleina. Ensin pelatussa A-sarjan finaalissa kohtasivat City Horo ja Hooks. Vauhdikas ottelu oli muiden finaalien tapaan tasainen, eikä kumpikaan joukkueista ollut pelillisesti ylivoimainen.

Suurin ero löytyi laukausten laadussa, Hooksin pelaajien lämärien löytäensä tiensä maaliverkkoon tasaiseen tahtiin Hooksin mennessä tauolle 1-4 johdossa. Ottelu oli myös varsin fyysinen ja molemmat joukkueet pyrkivät pääsemään toisen ihon alle. City Horo sortui tässä kamppailussa enemmän jäähyilyyn ja lähti toiselle jaksolle kahden miehen alivoimalla.

City Horo tappoi alivoimansa ja Hooks alkoi puolustamaan johtoaan. Hooks teki muutamia pahoja virheitä puolustuksessa mistä City Horo iski. Hooks pystyi kuittaamaan City Horon kavennukset miltei välittömästi pitäen ottelun maalieron vähintään kolmessa ja lisäämään sen lopulta neljään aina viime minuuteille asti.

Viimeisen kolmen minuutin aikana City Horo teki kaksi nopeaa maalia, jonka jälkeen Hooks kokosi rivinsä järjestykseen ja piti City Horon takanaan voittaen lukemin 5-7.

Juha Yrjänä teki Hooksille kolme maalia, Sami Puurtisen puolestaan kerätessä kolme syöttöpistettä. Lari Paastela komppasi niinikään kolmella tehopisteellä (2+1). City Horon tehomiehiä olivat Jussi Hintikka (1+3) ja Jari Huttunen (2+1).

IK-40 A-sarja Hooks 2016Mestari Hooks.

IK-40 A-sarja City Horo 2016City Horolle hopeaa.

Heti perään pelatussa B-sarjan finaalissa SP-5 ja Lippis-78 pelasivat pitkään maaleitta. Vajaan 20 minuutin pelin jälkeen pallo löysi tiensä Lippiksen maalin yläkulmaan. Maali vapautti SP-5:n maalihanat ja joukkue teki avausjaksolle kolme lisää. Myös Lippis sai maalihanat auki tehden yhden kavennusmaalin avausjaksolla.

Myös toista jaksoa pelattiin kauan maaleitta, mikä luonnollisesti sopi SP-5:lle. Kun maalien makuun vihdoin päästiin, oli myös toinen jakso SP-5:n heiniä Lippiksen sortuessa muutamiin pahoihin virheisiin, joista SP-5 rankaisi. Lippiksen oma kiri ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla liikkeelle SP-5:n napatessa 8-2 voiton.

SP-5:n osalta tehot jakautuivat tasaisesti pelaajien kesken Jani Kaarnalehdon (2+1) ja Ilari Martelan (1+2) ollessa suurimmat pisterohmut. Lippikselle maalit tekivät Heikki Laitinen ja Sebastian Nymark.

IK-40 B-sarja SP-5 2016Mestari SP-5.

IK-40 B-sarja Lippis-78 2016Hopeajoukkue Lippis.

Maaleja tehtiinkin tasatahtiin ja avausjakson viimeisellä minuutilla NuPS tuli 2-2 tasatilanteeseen terävällä rannelaukauksella.

G-Team sai toisen jakson alkuun hyvän maalipaikan hukaten sen. Seuraavasta hyökkäyksestä NuPS täräytti johtoon laittaen irtokarat sisään. Viisi minuuttia ehdittiin pelata toista jaksoa kun tapahtui ottelun puhuttavin tilanne.

G-Teamin Erik Lundqvist taklattiin jään pintaan, eikä jäähyä vihelletty. Tästä mies suivaantui niin, että raivosi itselleen punaisen kortin ja G-Teamille viiden minuutin jäähyn. Jäähyn aikana NuPS lisäsi johtonsa kahteen maaliin.

G-Teamin peli meni ulosajosta hieman sekaisin ja lopulta NuPS latoi maaleja enemmänkin ottelun revetessä lopussa NuPS:n murskavoitoksi lukemin 2-11. Mikko Reinikainen teki peräti neljä maalia ja Sami Uotila tehot 3+2. Pistepörssin voittanut Jari Isometsä teki maalin ja syötti kolme.G-Teamille maalit tekivät Joakim Donner ja Claes Forsen.