Jää murskasi Laatuliikkujat IV-divisioonan finaalissa

IV-divisioonan finaalissa Jää meni jo avausminuutilla johtoon Helsingin Laatuliikkujia vastaan Tomi Sormusen ottelun ensimmäisellä maalilla. Vajaa kymmenen minuuttia oli pelattu kun Jää teki kaksi maalia nopeaan tahtiin ja alkoi ottaa peliä haltuunsa.

Laatuliikkujien syötöt napsuivat keskialueella vastustajan lapaan eikä pelinrakentelusta tullut valmista. Yhden läpiajon Laatuliikkujat sai, mutta siitäkään ei maaliin asti palloa saatu.

Jään puolustuskuri heltyi hieman avausjakson lopulla ja Laatuliikkujat pääsi viimeistelemään avausmaalinsa Ilkka Jussilan onnistuessa. Jää oli kuitenkin tässä vaiheessa tehtaillut maaleja kahdeksan kappaletta ja iski vielä aivan avausjakson lopussa yhdeksännen. Jään avausjakson maaleista peräti viisi oli Sormusen käsialaa.

Pieni tauko teki Laatuliikkujille hyvää ja joukkue sai pidettyä toisen jakson avauskympillä hyvän temmon ja sai hyökkäyksiä aikaiseksi Jään päätyyn. Maaleja Laatuliikkujat eivät saaneet Jussilan tekemää maalia enempää aikaan etsikkoajallaan ja Jää pääsi tekemään pari maalia lisää ratkaisten pelin.

Lopussa Jää vielä kaunisteli lukemia iskien ottelun loppuun muutaman maalin lisää voittaen lopulta lukemin 15-3. Sormusen maalitahti hieman laantui toisella jaksolla miehen tehojen ollessa ottelussa lopulta 6+2. Myös Mikko Hakkarainen (3+3) ja Roope Taskula (2+4) olivat hyvässä pistetahdissa.

Divisioonan pistepörssin voittanut Jussila oli Laatuliikkujien paras tehomies myös finaalissa summaten tehot 2+1.