Westend karkasi voittoon toisella puoliajalla

V-divisioonan finaaliin selvisivät Westend Indians ja Vesa Tyylikkäät. Ottelun alkua viivästytti hässäkkä pöytäkirjojen kanssa, mutta kun se saatiin selvitettyä alkoi ottelu vauhdikkaasti. Molemmat joukkeet menivät vauhdilla päästä päähän ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa kahdeksannelle minuutille asti, jolloin Westend avasi ottelun maalitilin. Vasta kymmenen minuutin kohdalla nähtiin pidempi pyöritys jommassa kummassa päässä suorien hyökkäysten sijasta, kun Vesa sai hyvän paineen Westendin päätyyn.

Vesan tasoitus syntyi hieman myöhemmin vastahyökkäyksestä ja pian tämän jälkeen jälleen suoran hyökkäyksen päätteeksi Vesa siirtyi jo johtoasemaan. Westend vastasi välittömästi Ilkka Jurvaisen kierrettyä Vesan maalin ja syötettyä maalin eteen Jani Sundströmille joka iski suoraan syötöstä.

Erän edetessä peliin tuli vauhdin lisäksi myös hieman enemmän järkeä etenkin puolustamiseen ja maalitahti hiipui.

17 minuutin kohdalla Westend pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta se oli tehotonta. Pian tämän jälkeen Casper Köckritz kampattiin Janne Nylanderin toimesta ja tämä liukui laitaa päin kovalla vauhdilla, mutta pystyi lopulta jatkamaan peliä. Vesalle seurauksena ylivoima, mutta se oli yhtä tehotonta kuin Westendin vastaava.

Ylivoimien jälkeen pelin tempo rauhoittui myös tasakentällisin pelattaessa. Neljä minuuttia ennen puoliaikaa Pasi Huhtala karvasi pallon Westendin alueella ja syötti maalin eteen Köckritzille joka vei Vesan johtoon.

Westend kuittasi nopeasti Timo Laation saatua mailan Joni Nylanderin lähettämään ohjuriin ja toi Westendin tasoihin.

Toisen puoliajan Westend aloitti väkevästi. Vain kaksi minuuttia oli pelattu kun Ilkka Jurvainen löysi maalin kulmalta Jani Sundströmin joka laittoi pallon tyhjään maaliin. Puolitoistaminuuttia myöhemmin Sundström iski jälleen tällä kertaa vanhanaikaisella. Maalin jälkeen Sundström lensi selälleen Köckritzin liuttua tämän jalkoihin, mutta pienen lepäämisen jälkeen Sundström nousi taas pystyyn ja jatkoi peliä.

Westend meni menojaan Niklas Blomqvistin veivattua rauhassa maalin edessä pallon Vesan maalin yläpeltiin. Seitsemännen maalinsa Westend teki yhdeksän minuutin kohdalla kun Blomqvist löysi maalinkulmalta hienon kuvion päätteeksi Tuomas Elomaan.

Westendin seitsemännen maalin jälkeen Vesan hermokontrolli oli koetuksella ja Westend lähti agitointiin mukaan. Peli pysyi molemminpuolista suunsoittoa lukuunottamatta tuomareiden hallussa ja Vesa pääsi huonon jakson aloituksen jälkeen peliin taas paremmin mukaan, mutta takaa-ajoa ei enää irronnut eikä kumpikaan joukkue tehnyt maaleja.

Westendille näin kultaiset mitalit vahvan toisen jakson avauksen ansiosta, mikä ratkaisi muuten melko tasaisen ottelun Westendin eduksi.

Comments are closed.